Het nut van zomertijd

Iedereen heeft het meegemaakt, het is zaterdagnacht en de klok gaat een uur naar voren, dit is de zomertijd. Elk jaar gaat de klok tijdens de zomertijd een uur naar voren, in de winter wordt de klok naar achter gezet, dit wordt ook wel de wintertijd genoemd. Er is geen specifieke reden om de klok een uur vooruit te zetten maar ik ga het voor u proberen uit te leggen.

Geschiedenis

Er is een lange geschiedenis van de winter en van de zomertijd in Nederland. Sinds 1 mei doet Nederland ook mee met de winter en zomertijd. Het gebeurde voor het eerst in 1916, tijdens de eerste wereldoorlog. De zomertijd werd namelijk ook in de bezette gebieden van Duitsland op dat moment ingevoerd. Nederland was in die periode nog steeds neutraal maar deed uiteindelijk wel mee met de zomertijd. Tussen de beide wereldoorlogen die zijn geweest waren de zomertijden in gebruik. Na de oorlog was het eigenlijk weer afgeschaft maar na de oliecrisis is het weer opnieuw gedaan, tegenwoordig is het er nog steeds en ik denk dat het nog altijd zal blijven dat wij de klok moeten verzetten in de zomer en in de winter,

Waarom

In de zomer komt over het algemeen de zon snel op, dit betekend dat als de meeste mensen nog slapen de zon al op is gekomen. Door de klok een uur naar voren te zetten lijkt het alsof de zon later op komt, als je dus wakker wordt is het nog niet volledig licht. Hierdoor is het in de ochtend langer donker maar in de avond juist langer licht. Dit is gedaan omdat het zo beter over een komt met de periode van mensen die wakker zijn. Wij zijn niet het enige land die elk jaar de klok naar voren en ook naar achter verzetten. Er zijn namelijk in totaal ongeveer 70 landen die dit ook doen.

    22-06-2017 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)